Sprawdź czy dla kąta ostrego l podana równość jest tożsamością
Marzenka: Proszę o wyjaśnienie i zrobienie
Sprawdź czy dla kąta ostrego l podana ro2nosc jest tożsamością
A) 1−cos2L/ cos Ltg2L=cos
B)1−tg2L/1+tg2L=1+2cos2L
9 wrz 17:22
Piotr:
9 wrz 17:59
Marzenka: L to alfa
9 wrz 18:19
9 wrz 18:29
Mila:
| | cos2α | |
a) 1− |
| *tg2α=cosα taki zapis ? |
| | cosα | |
9 wrz 19:08
Piotr:
jakbym mial strzelac to bym stawial na cos
2α i wszedzie te kwadraty
9 wrz 19:13
Mila:
Zawsze mnie dziwi, że uczniowie mający komputery od czasów I komunii (najpóźniej )
mają takie kłopoty z pisaniem prostego tekstu matematycznego
9 wrz 19:17