matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka podwójna
UW:
Za pomocą całki podwójnej obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchniami y=1 y=x
2
z=4−x−y z=0 Jak określić granice calkowania w takim przypadku? Proszę o pełne rozwiązanie z krótkim wyjaśnieniem
6 wrz 15:17
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/101632.html
6 wrz 16:18