1 − logab − logac | 1 − logbc − logba | ||
+ | + | ||
1 + logab + logac | 1 + logbc + logba |
1 − logca − logcb | |
= −1 | |
1 + logca + logcb |
a | ||
1 − logab − logac = loga( | ) | |
bc |
licznik | a | ||
= log(abc) ( | ) | ||
mianownik | bc |
abc | ||
... = log(abc) ( | ) | |
(abc)2 |
1 − loguv − loguw | ||
f(u,v,w) = | ||
1 + loguv + loguw |
| |||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||
|
lnu − lnv − lnw | ||
= | ||
lnu + lnv + lnw |
(lna+lnb+lnc) − 2(lna+lnb+lnc) | ||
f(a,b,c) + f(b,c,a) + f(c,a,b) = | = −1. | |
lna+lnb+lnc |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |