koleś:
Jak to rozwiązać: pomóżcie
lWiemy że log2 5=a wyznacz log25 8
7 lut 15:03
koleś:
pomyliłem si w poprzednim teraz jest dobrze zapisane
Jak to rozwiązać: pomóżcie
Wiemy że log2 5=a ,wyznacz log25 8
7 lut 15:05
Jakub:
log
25 8 = log
2 8 / log
2 25 zobacz na wzór na zamianę podstaw logarytmu
218
log
2 25 = log
2 5
2 = 2log
2 5 = 2a
dalej już łatwo
7 lut 15:31
Gość:
dzięki ale i tak nie wiem co dalej zrobić
7 lut 15:49
Gość:
już doszłem jak to zrobić dzieki jeszcze raz
7 lut 15:56
zjeb:
zjeby jestescie że tego niepotraficie kurwa studenty a nieumieją podstawowej matematyki
7 lut 16:44
Jakub:
Trochę kultury by się przydało.
8 lut 14:42
Gość:
po pierwsze nie jestem studentem a jak ci sie nie podoba że ktoś coś nie umie to nie wchodź na tą stronę. I właśnie kultury troche
8 lut 19:26