Rachunek pp
Pawlo: Jak w szybki sposób policzyć prawdopodobieństwo, że przy 4 rzutach monetą wypadnie mi np 2 razy
reszka. Albo 3 razy, Itp. Bo nie mam innego pomyslu niz wypisywanie wszystkich kombinacji... a
przy 4 rzutach troche tego jest
11 cze 12:22
ite: Tutaj przydaje się schemat Bernoulliego
1025.
11 cze 13:21
PW: Pawlo, to nie są kombinacje.
11 cze 15:13
janek191:
I Ω I = 24 = 16
A = { RROO,ROOR,RORO,OROR,OORR,ORRO} R wypadła 2 razy
B = { RRRO,RROR,RORR,ORRR} R wypadła 3 razy
11 cze 16:26
Mila:
A− wypadła dwa razy reszka
B− Reszka wypadła 3 razy
11 cze 18:32