pole koła opisanego na trójkącie
A: Oblicz pole koła opisanego na trójkącie równoramiennym o podstawie 10 i kącie przy podstawie α
takim, że sinα=2√64
31 maj 08:38
PW: Popraw treść zadania.
| | 2√6 | |
Funkcja sinus nie przyjmuje wartości |
| . |
| | 4 | |
31 maj 09:12
Mila:
| | √7 | |
sinα= |
| jest w zbiorze. |
| | 4 | |
31 maj 18:53
A: tak, pomyłka, miało być:
2√67
31 maj 19:31
31 maj 19:40
iryt:
α− kąt ostry
| | 2√6 | | 25 | |
cos2α=1−( |
| )2 ⇔cos2α= |
| |
| | 7 | | 49 | |
2) W ΔADC:
x=7
===========
4) Licz pole pole koła sam.
31 maj 20:18