help
ewa: oblicz pole trójkąta którego środkowe mają długości 51,75,84
29 maj 14:33
29 maj 14:51
6latek: | | 4 | |
S= |
| √p'−m1)(p'−m2)(p'−m3) |
| | 3 | |
m
1,m
2.m
3 dlugosci srodkowych
29 maj 18:38
Eta:
Wykaż "małolacie" skąd te 4/3 ?
29 maj 19:29
6latek: Dobry wieczor

Nie potrafie . taki mam wzor w tablicach .
29 maj 19:54
Mila:
Pisz
Eto pełne rozwiązanie

Ciekawa jestem Twojego sposobu.
29 maj 20:08
Eta:
Mila Twój sposób z równoległobokiem jest bardzo ładny
Podaję inny sposób ( na Twoją prośbę
| | 1 | |
P=P(ABC) = |
| *4x*2h ⇒ P=4hx |
| | 2 | |
S=P(CDE) −−− pole Δ zbudowanego ze środkowych
| | 1 | | 1 | |
S=P(DEF)+P(CEF)= |
| *3x*h+ |
| 3x*h ⇒ S=3hx |
| | 2 | | 2 | |
=================
29 maj 20:54
Mila:
Super!
Jest wzór 6−latka. S− z wzoru Herona .
29 maj 21:02
Eta:
29 maj 21:33
6latek: Pozdrawiam obie Panie
29 maj 22:01
6latek: Poza tym zglebiam zwoj niecheci bo milosc to najgorsza trucizna .
29 maj 22:04
Mila:

Pozdrowienia i życzenia dobrego nastroju. Świat jest piękny! Akacje kwitną.
29 maj 22:24
Eta:
29 maj 22:45
6latek:
29 maj 22:57