matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
różniczkowe
Kuba:
Mam takie równanie różniczkowe:
dy
= (x − y)
2
+ 1
dx
mógłby mi ktoś to rozpisać? bo nie bardzo wiem jak się zabrać za to.
27 kwi 09:34
jc:
u=y−x, du/dx=u
2
, . . .
27 kwi 10:16
Mariusz:
Niedawno ktoś wrzucił te równanie
https://matematykaszkolna.pl/forum/389467.html
27 kwi 13:06