matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż
help:
7x+4
Wykaż, że dla dowolnej liczby całkowitej x ułamek
jest nieskracalny.
2x+1
26 kwi 20:45
www:
https://matematykaszkolna.pl/forum/291513.html
26 kwi 21:00
jc:
d|7x+4 i d|2x+1 d| 2(7x+4)−7(2x+1)=1 d=1 lub d=−1
26 kwi 21:01