matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
pomocy:
3
podstawa AB trojkata ABC zawiera się w prostej y=−
x−5. Z wierzchołka C=(2;1)
4
poprowadzono wysokość trojkąta ABC oblicz długość wysokości trójkąta
14 kwi 15:06
a7 :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
3/4x+y+5=0
3
|
*2+1*1|
4
√
5
d=h=
=
√
2
2
+1
2
2
14 kwi 15:10
pomocy:
dziekuje
14 kwi 15:15