Kąty
6latek:

To juz nie wiem
Tresc .
7 kwi 20:40
6latek:

Srodek tego okregu bedzie lezal na przecieciu sie dwusiecznych
Natomiast zeby wpisac ten drugi trojkat srodek na przecieciu sie symetralnych
Nic wiecej nie wykombinuje
7 kwi 20:58
Leszek: Skorzystaj z twierdzenia o stycznych do okregu , wowczas rozpatrujesz trojkaty rownoramienne
przy ktorych sa jednakowe katy : α +2δ1 = 180° , β= 2δ2 = 180°
Oraz : δ1 + δ2 + γ = 180° ⇒ γ =(α +β)/2
7 kwi 21:07
6latek: Leszek
czyli rozpatruje trojkaty ADF i EFB one sa rownoramienne
Nie pomyslaem o tych stycznych
dziekuje
7 kwi 21:33
an:
6latku, a do czego Ci potrzebna jest ta geometria, wydaje mi się,że powinieneś zająć się czymś
innym na pewno znajdziesz zajęcie, z którego będziesz zadowolony i da ci ono jakąś radość,
jest takie powiedzenie "z niewolnika nie ma pracownika".
POZDRAWIAM an
8 kwi 14:20
ite:
@an Dlaczego uważasz, że zajęcie, w które się wkłada dużo pracy, nie daje zadowolenia?
Przecież to jest dokładnie odwrotnie.
8 kwi 14:24
6latek: Witaj
an 
Pewnie cos by sie znalazlo
Ucze sie tej geometrii zeby pomoc wnuczce i wnukowi
Wnuczka ma 12 lat ,a wnuk bedzie mial teraz 7 lat
Pozdrawiam
8 kwi 14:45
Mila:
Czy D, E, F to punkty styczności okręgu z bokami Δ?
Rysunek niedokładny, a żadnej treści nie ma, dlatego pytam
8 kwi 18:41
iteRacj@:
@
Milu możesz spojrzeć na moje rozwiązanie z wątku
388759? Czy są jakieś inne
czworokąty spełniające warunki zadania?
8 kwi 18:53
Mila:

1) α+β+δ=180, δ=180−(α+β)
2) δ+w=180
w=180−δ
w=180−(180−(α+β))
w=α+β
cnw
8 kwi 22:35
Wenera: 6latku z ciekawości ośmiele się zapytać. Dlaczego robisz zadania z jakichś dziwnych starych
zbiorów?
Przygotowujesz się do matury? Od kiedy sięgam pamięcią jesteś całkiem starym użytkownikiem
tego forum.
8 kwi 22:37
8 kwi 23:38
6latek: Wenera 
Bo tylko takie zbiory mam . Z nowszych tylko mam Mizie .
8 kwi 23:47