1 | 1 | 1 | 1 | ||||
+ | + | + ... + | |||||
1*2 | 2*3 | 3*4 | (n−1)n |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
1*2 | 1 | 2 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
2*3 | 2 | 3 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
3*4 | 3 | 4 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
(n−1)*n | n−1 | n |
1 | n−1 | |||
1− | = | |||
n | n |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
1*2 | 1 | 2 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
2*3 | 2 | 3 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
(n−1)(n | n−1 | n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |