2rh | ||
p= | ||
2 |
abc | ||
p= | ||
4R |
2rh | 2r*(r2+h2) | ||
= | |||
2 | 4*4 |
2r3+2rh2 | ||
rh= | /*16 | |
16 |
1 | ||
V= | π r2 h | |
3 |
1 | ||
V= | π (8h−h2) h | |
3 |
1 | ||
V= | π (8h2−h3) | |
3 |
1 | ||
P'(h)= | π * (16h−3h2) | |
3 |
16 | ||
jest maksimum lokalne. Co robię źle bo odpowiedz powinna być 16! Dodatkowo nie wiem | ||
3 |
a*b*c | ||
P= | , R− promień okręgu opisanego na Δ, | |
4R |
a+b+c | ||
PΔ= | *R, gzie R=4 | |
2 |
b+b+2r | ||
PΔ= | *4 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |