matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Paulina :
Wyznacz wzór funckji liniowej, której wykres jest prostopadły do wykresu funkcji f(x)= 2x − 1 i przechodzi przez punkt B = (−4, 3)
24 lut 13:17
6latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/46.html
podobnie
24 lut 13:18
funkcja:
g(x)= −0,5(x−x
B
)+y
B
g(x)=......
24 lut 13:23