Dany jest układ równań liniowych k{3mx-my=2m-5 &mx+my=2m+1} gdzie m jest paramet
k: | | ⎧ | 3mx−my=2m−5 | |
| Dany jest układ równań liniowych | ⎩ | mx+my=2m+1 | gdzie m jest parametrem. Wynacz
|
rozwiązanie (x, y) tego układu, narysuj wykres funkcji f(m)=
|y|x
3 lut 17:44
iteRacj@:
Najłatwiej będzie skorzystać z metody wyznaczników, jest dobrze opisana
1192.
3 lut 17:50
6latek: Metoda wyznacznikowa i jedziesz
3 lut 17:50
iteRacj@:
Witaj 6latku : )
3 lut 17:52
6latek: Dobry wieczor
iteRacj@ 
Juz jest lepiej .Tydzien minelo jak wrocilem z rehabilitacji. Co u Ciebie ?
3 lut 17:57
iteRacj@:
O jak miło, że zdrowie Ci się poprawia. Wytłumacz metodę wyznaczników, masz w tym wprawę.
3 lut 18:05