Jak Obliczyć pole obszaru ograniczonego 3 krzywymi
Student: Jak Obliczyć pole obszaru ograniczonego 3 krzywymi
y=x2 y=12x2 y=3x
Chodzi mi głównie o to jak zapisać całki po obliczeniu miejsc zerowych
24 sty 20:31
24 sty 20:35
Student: pytam tylko o zapis całek do obliczania, którą od której odejmować
24 sty 20:48
Student: jeśli byłoby to zapisane tak :
| | 1 | |
f(x)=x2 g(x)= |
| x2 h(x)=3x |
| | 2 | |
To całki były obliczane tak: ∫g(x)−f(x) i ∫h(x)−g(x) ? Czy inaczej?
24 sty 20:58
Mila:
Tak, od górnej dolną. W zapisie widać.
24 sty 21:32
Student: okej dziękuje za pomoc
24 sty 21:51