matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji
Ola:
Hej, nie wiem jak to rozwiązać. Oblicz pochodną funkcji: 1) f(x)= (1+
3
√
x
)
3
x
2)f(x)=
√
1+x
2
3)f(X)=
√
xe
x
+x
1+cos2x
4)f(x)=
1−cos2x
20 sty 18:46
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
20 sty 22:45