Macie jakiś pomysł?
Franek: Która z własności NIE MOŻE być spełniona.
Niech |A| = 11, |B| = 7, |A ∩ B| = 4, |B ∩ C| = 2, |A ∩ C| = 2 i |A ∪ B ∪ C| = 16.
1) |C| = 5
2) |A ∩ B ∩ C| = 1
3) |A ∩ B ∩ C| = 3
4) |C| = 4
5) |A ∩ B ∩ C| = 0
20 sty 18:18
Franek:
|AuB| = 11 + 8 − 4 = 14
|C / (AuB)| = 2
tyle zrobiłem samemu, ale nie wiem czy to dobrze i nie wiem też, co powinienem zrobić dalej,
żeby otrzymać rozwiązanie
20 sty 19:04
Franek: |AuB| = 11 + 7 − 4 = 14 *
20 sty 19:06
iteRacj@:
384220 Adamm podał sposób znalezienia rozwiązania.
20 sty 20:41