Z kartonu w kształcie półkola o promieniu r=4 należy wyciąć prostokąt o maksyma
pyzaka: Z kartonu w kształcie półkola o promieniu r=4 należy wyciąć prostokąt o maksymalnie
największym polu. Podać wymiary tego prostokąta.
12 gru 15:04
Blee:
czy Ty chociaż JEDNO zadanie optymalizacyjne zrobiłeś samodzielnie ?
12 gru 15:12
Blee:

a
2 + b
2 = r
2
maksymalizujesz: P = (2a)*b
12 gru 15:14
Blee:
widzę, że wyznajesz zasadę: "wrzucam zadania, czekam na gotowca i nawet słowem się nie odezwę
później" ... niepotrzebnie więc Ci to rozpisywałem
12 gru 15:15
PW: 382351,
382352
− widzę to samo. Albo to jest "dostarczyciel rozrywki" (myśli że się nudzimy), albo ni hu hu
nie rozumie co się do niego pisze.
12 gru 18:04