f kwadrat
REX: dana jest funkcja fx=−x2+2x+3 zbiorem wartosci jest..
27 lis 18:16
27 lis 18:19
Karo: (−∞;4)
27 lis 18:21
Karo: przedział domknięty (−∞;4>
27 lis 18:26
REX: Mozna rozpisac?
27 lis 18:27
Blee:
nie ... nie można

chcesz gotowca czy się nauczyć
27 lis 18:36
REX: Ale nie rozumiem a pilnie potrzebuje bo z tego bd mial sprawdzian
27 lis 18:42
Karo: Jak napisał Blee w teorii jest, że odcięta wierzchołka p=−b/2a. W tym przypadku p=−2/−2=1.
Ponieważ a jest ujemne, to ramiona w dół, więc rzędna wierzchołka(obliczysz np. po
podstawienia do wzoru funkcji x=1) będzie największą wartością f(x). Zbiór wartości leci od −∞
i kończy się na 4
27 lis 19:45
Rex: A jak wyznaczyc wierzcholek ?
3 gru 18:26
PW: Wierzchołek to punkt (odcięta, rzędna) z odpowiedzi wyżej.
3 gru 18:38