Powierzchniastozka po rozwinieciu jest wycinkiem kola o kacie 120 sotpni i pormi
Tajemica88: Powierzchnia boczna stozka po rozwinięciu jest wycinkiem kola o kacie 120 stopni
i promieniu 4.Oblicz objetość stożka
11 lis 14:25
Krzysiek60:

l i H wyznacz z trojkata 30
o,60
o90
o i po zawodach
11 lis 14:30
11 lis 14:33
Eta:

R=l=4
| 120o | | 2πr | | 1 | | r | | 4 | |
| = |
| ⇒ |
| = |
| ⇒ r= |
| |
| 360o | | 2πR | | 3 | | R | | 3 | |
H=
√l2−r2=.............
V=..........
11 lis 14:39
Eta:
Krzysiek60 to co napisałeś .... ?
11 lis 14:41
Krzysiek60: Dzien dobry

No tak .Zamiast powierzchni bocznej wzialem przekroj osiowy .
11 lis 14:41