rozwiaz rownanie
cinek: |x+1| + |x+3| = 4
jakies pomysly jak to zrobic?
3 lis 14:27
Jerzy:
Rozwiązywać w przedziałach.
3 lis 14:28
Tadeusz:
Ustalaj przedziały i licz
3 lis 14:29
cinek: x=3 i x=1?
3 lis 14:36
Inka : Nie .
3 lis 14:42
cinek: opuscic nawias i zmienic znak chyba?
3 lis 14:45
3 lis 14:47
cinek: jeszcze jak bym mogl zapytac to gdzie zobaczyc rozwiazania?
3 lis 14:53
cinek: mam...
3 lis 14:53
jc:
−−−−(−3)−−−−(−1)−−−−−>
Suma odległości od −1 i −3 = 4.
Widać chyba, że x=0 lub x=−4.
3 lis 15:01