Geometria analityczna. Pomocy
Smerf: Znaleźć płaszcyznę zawierającą prostą p: x=y=z i odległą od punktu A(1,0,0) o 12.
W odpowiedziach jest napisane: Szukana płaszczyzna należy do pęku o krawędzi p. Okazuje się, że
są dwie takie płaszczyzny:
α1:(1−√5)x+(√5−3)y+2z=0
α2:(1+√5)x−(√5+3)y+2z=0
Mógłby ktoś sprawdzić czy te odpowiedzi są poprawne? Męczę się z tym już chyba od godziny i
wychodzi mi coś innego...
1 lis 13:36
Smerf: Nikt nie umie tego zrobić czy gdzieś już jest to rozwiązane?
1 lis 17:21
1 lis 18:10