wykresy
Inka: Wiem jak wyglada y=[x]
Nie wiem jak narysowac wykresy funkcji
y= x+[0,5x]
dzieki za pomoc
21 paź 19:43
Inka: Moze ktos wypisac pare punktow do 1 i 2 zadania ?
21 paź 20:26
Eta:
y=[x/3]
21 paź 20:43
Inka: | | 1 | |
czyli w tym przypadku rysuje wykres funkcji y= |
| x i zaznaczam sobie calkowite |
| | 3 | |
wsporzedne
dzieki za ten i jesli mozna prosic o drugi
21 paź 20:51
Inka: Prosze tutaj jeszcze o pomoc
21 paź 21:35
22 paź 00:30
Inka: dziekuje . Musze dopytac.
Ale jesli pozwolisz wieczorem .Teraz jestem padnieta .
22 paź 15:49
22 paź 16:35
Inka:

Przepraszam ale to mi nic nie dalo.
| | 1 | |
Uzytkownik Eta narysowal /la przy y=[1/3x] wykres y= |
| x i wtedy ladnie bylo widac |
| | 3 | |
czesc calkowita .
| | 1 | |
Wiec pytanie nr 1 .Czy jezeli mam taki wzor y=x+[ |
| x] to rysuje wykres funkcji |
| | 2 | |
| | 1 | | 3 | |
y=x+ |
| x y= |
| x i zaznaczam czesc calkowita tak jak na rysunku ? |
| | 2 | | 2 | |
Pytanie nr 2 . Czy jesli mam taki wzor funkcji y=2x−[4,5x] to rysuje wykres y=2x−4,5x= −2,5x
i zaznaczam czesc calkowita jak to zrobil uzytkownik Eta ?
22 paź 19:09
Inka: a7 .Czy mozesz odpowiedziec na moj problem?
22 paź 20:10
Inka: Ponawiam pytanie
22 paź 21:42
a7: hej dopiero czytam, bo mnie nie było
22 paź 22:18
a7:
Pytanie nr 1) jeśli dobrze rozumiem to odpowiedź jest nie, to nie będzie dobry sposób
Pytanie nr 2) też odpowiedź nie, gdyż wtedy nie wyjdzie Ci właściwy wykres zauważ że w tego
rodzaju funkcjach gdy jest x bez nawiasów kwadratowych zsumowany z 'entierem' (z iksem w
nawiasach kwadratowych) wychodzą ukośne schodki więc taka metoda (o którą pytasz) nie da nam
prawidłowego wykresu
22 paź 22:34
a7: może ktoś jeszcze by zabrał głos jak taki wykres zrobić na piechotę, żeby był poprawny
22 paź 22:35
Inka: dziekuje .Dobranoc .
22 paź 22:37