zbior wartosci log
etgte: Cześć! Przez wakacje po maturze zupełnie wyleciało mi z głowy kilka rzeczy, czy mogłabym prosić
Was o małe przypomnienie?

Bardzo prsote przykłady, które pewnie rozwiązałabym bez problemu
przed maturą, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć. Mianowicie:
określ zbiór wartości
a) y= log
3 (1+ | x | )
7 paź 18:38
Pytający:
Po pierwsze dziedzina: x∊ℛ.
x∊ℛ ⇒ |x|≥0 ⇒ 1+|x|≥1
Zatem pozostaje pytanie: jaki jest zbiór wartości dla f(t)=log
3t, D
f =<1,
∞)? //
219
7 paź 19:43
lifestyle: Czyli obliczam f(1), czyli to będzie log3(2), zatem zbiorem wartości będzie przedział
(log3(2), + ∞) ?
7 paź 20:05
Pytający:
A skąd tam ta dwójka się pojawiła?
7 paź 20:17
lifestyle: obliczyłam f(1), czyli moje myślenie nie jest poprawne?
7 paź 20:33
Pytający:
Przecież wyżej napisałem: f(t)=log3t.
7 paź 20:40