1 | 1 | 1 | 1 | |||||
2. | + | + | +.......+ | |||||
10 | 100 | 1000 | 10000000 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
3. | + | + | + | + | +.......+ | |||||||
2 | 4 | 8 | 16 | 32 | 1024 |
1000000+100000+1000+100+10+1 | 111111 | ||
= | |||
10000000 | 10000000 |
512+256+128+64+32+16+8+4+2+1 | 1023 | ||
= | |||
1024 | 1024 |
1 | 37775 | |||
2222 | = | |||
17 | 17 |
1 | 37775 | |||
1111 | = | |||
34 | 34 |
37775 | 34 | 34 | |||
* | = | =2 | |||
17 | 37775 | 17 |
1 | 1 | |||
2*[(2222+ | ):2]:(1111+ | = | ||
17 | 34 |
1 | 1 | |||
2*[1111+ | ]:(1111+ | )=2 | ||
34 | 34 |
1 | 1 | 2 | 1 | |||||
2222 | =2•1111+ | =2•1111+ | =2•(1111+ | ), po odpowiednim oznaczeniu | ||||
17 | 17 | 34 | 34 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
S= | + | + | +....+ | + | /*2 | |||||
2 | 4 | 8 | 512 | 1024 |
1 | 1 | 1 | ||||
2S=1+ | + | +......+ | ||||
2 | 4 | 512 |
1 | ||
2S−S=1− | ||
1024 |
1023 | ||
S= | ||
1024 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |