π | ||
cosx = sin( | −x) | |
2 |
π | ||
sinx − sin( | −x) = −1 | |
2 |
π | ||
sinx−cosx=−(cosx−sinx)=−√2sin( | −x) | |
4 |
π | −√2 | |||
sin(x− | )= | |||
4 | 2 |
π | π | |||
x− | =− | lub ...............................? | ||
4 | 4 |
π | √2 | |||
sin( | −x)= | |||
4 | 2 |
π | π | π | π | ||||
−x= | +2kπ lub | −x=π− | +2kπ | ||||
4 | 4 | 4 | 4 |
π | ||
x=2kπ lub x=− | +2kπ | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |