matematykaszkolna.pl
Olimpiada AGH Benny: Czy rozwiązywał ktoś zadania z olimpiady AGH? Potrzebuje potwierdzić wynik z zadania nr 1.
24 wrz 10:26
Mat: Ile Ci wyszło?
24 wrz 10:55
ite: Jeśli ktoś będzie chciał się podzielić wynikami czy rozwiązaniami zadań konkursowych, to proponuję zrobić takie ustalenia na prv, dopóki konkurs trwa.
24 wrz 10:57
Adamm:
2(rR)3/2 

R−r 
24 wrz 12:55
Benny: To samo. Dzięki Adam.
24 wrz 13:33
Mariusz: ite tylko gdzie to prv ? Benny już nie niebieski
24 wrz 14:21
ite: Kontakt prv trzeba podać dobrowolnie, jak się chce z kimś wymienić informacje (np.10 Minute Mail, żeby nie odbierać potem spamu). A czy Benny to Benny z tego wątku 378046? No może zmienia kierunek studiów...
24 wrz 14:35
Adamm: Ite, Benny od zawsze interesował się diamentowym indeksem, możliwe że ktoś się podszywa, ale wątpię
24 wrz 17:00
iteRacj@: czyli moja przesadna ostrożność w podawaniu wyników z trwających konkursów emotka
24 wrz 18:17
Maciess: o dobrze, że ktoś przypomniał! może coś mi się uda rozwiązać
24 wrz 18:41
Benny: To oczywiście ja, pisałem z telefonu.
24 wrz 23:12
Mariusz: Benek na forum matematyka.pl założyłem temat aby pokazać ci dlaczego sortowanie stogowe ci się pętliło ale nie odpowiedziałeś Chociaż gdybyś przeczytał kod linia po linii to pewnie sam byś doszedł do tego Pętlił ci się gdy iteracja nie zmieniła zmiennej występującej w warunku logicznym na wejście do pętli while Jeżeli jedna iteracja jej nie zmieniła to kolejne też nie zmieniały i stąd dostawałeś nieskończoną pętlę Po wykryciu takiej iteracji należało pętlę przerwać
26 wrz 15:14
Benny: Kiedys znalazlem ten blad, ale to bylo juz troche czasu temu, teraz programowaniem sie zbytnio nie zajmuje.
26 wrz 18:33
Mariusz: Miałeś tak napisaną pętlę while że jak ci jedna iteracja nie zmieniła zmiennej występującej w warunku pętli while to kolejne iteracje też jej nie zmieniały i warunek na wejście do pętli while stale był prawdziwy Najbardziej czytelne rozwiązanie to wprowadzić flagę i ustawić ją gdy wykryjemy iterację która nie zmieniła nam tej zmiennej Zdaje mi się że w zmiennej występującej w twoim warunku na wejście do pętli while przechowywałeś indeks największego dziecka Benek podobny kod znalazłem u Wirtha Myślę że prowadzący przepisał ją na C usuwając instrukcję skoku występującą u Wirtha nie dając za to nic w zamian Szkoda że nie dasz się na to namówić Być może trochę bym sobie przypomniał z programowania Bawisz się olimpiadą ?
26 wrz 19:04
Benny: Z nudów sobie rozwiązuje.
26 wrz 21:38
Adamm: No, te z diamentowego indeksu nie są aż takie trudne. Ale już te z OM są trudne jak diabli
26 wrz 22:00
Adamm: Chociaż oni zazwyczaj też dają parę łatwych, tak na start
26 wrz 22:02
Benny: Na OM też czasem zaglądam, ale nie wiem czy jest sens próbować rozwiązywać. Mam książeczkę z zadań z OM, są tam rozwiązania, nawet one nie są łatwe do czytania emotka
27 wrz 10:21
Maciess: Czy w diamentowym można posiłkować się programami? Np pisze sobie algorytm w C++ i na podstawie niego wysuwam pewne wnioski.
12 paź 16:57