Rachunek prawdopodobieństwa
Proszę szybko : Rzucamy dwukrotnie kostka. Sprawdź czy zdarzenia są niezależne.
A) za pierwszym uzyskano parzystą liczbę oczek
B) suma wyrzuconych oczek jest większa od 6
6 cze 14:26
Blee:
Do ktorej piszesz sprawdzian?
6 cze 14:32
Proszę szybko : Za 30 minut mam
6 cze 14:43
Blee:
No to poczekamy az skonczysz pisac
6 cze 14:44
Proszę szybko : A nie mi teraz tego rozwiązać?
6 cze 14:48
PW: Napisz chociaż definicję, to może jakiś punkcik dostaniesz
6 cze 15:44
6 cze 15:52
6 cze 16:03
Eta:

|Ω|=36
|A|= 3*6=18 , P(A)=1/2
|B|= 21 , P(B)=7/12
|AnB| = 12 P(AnB)=1/3
P(AnB) ≠ P(A)*P(B)
zdarzenia A i B są zależne
6 cze 16:03