2 cze 16:32
Janek191:
z.1
| | 2 y | | x | |
sin α = |
| cos α = |
| |
| | m, + 2 | | m + 2 | |
| | 2 y | | x | |
tg α = |
| ctg α = |
| |
| | x | | 2 y | |
2 cze 16:49
Janek191:
z.2
α = 90
o − 42
o = 48
o
| | 1 0 | | 10 | |
tg α = |
| ⇒ 10 = x tg α ⇒ x = |
| |
| | x | | tg α | |
oraz
y
2 = 10
2 + x
2 = 100 + x
2
y =
√ 100 + x2
y =
√(100 + 100tg2 48o)
2 cze 16:54
Sebastian Porowski: Skad to wszystko wynika? Czy aby to zdac starczy bym nauczyl sie gdzie znajduje sie sinus cos
itp?chcialbym po
Prostu umiec rozwiazywac zadania z innyni danymi tego typu.
2 cze 17:29
2 cze 18:43