π | 3π | |||
Potrzebuję rozwiązać takie zadanie cos( | )*cos( | ). Sam doszedłem do czegoś | ||
10 | 10 |
| |||||||||||||||||
takiego | . Proszę o pomoc. | ||||||||||||||||
|
√5 | ||
Tak.. odpowiedź to | ||
4 |
1 | 1 | √5+1 | √5−1 | √5 | ||||||
cos(π/10)*cos(3π/10)= | (cos(π/5)+cos(2π/5))= | ( | + | )= | ||||||
2 | 2 | 4 | 4 | 4 |
√5+1 | ||
cos(π/5)=cos36o= | ||
4 |
√5−1 | ||
cos(2π/5)=cos72o= | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |