matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Bartek:
Oblicz pochodną z:
−1
x
2
23 maj 19:13
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
23 maj 19:22
the foxi:
f(x)=−x
−2
2
f'(x)=−*(−2)x
−2−1
=2x
−3
=
x
3
23 maj 19:25
Bartek:
Dzięki
23 maj 20:32