Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci:
Heniek: Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci:
a) (1 − cos)(1 + cos)− sin
2
b) cos
2 * sin + sin
3
| | 1 | | sin | |
c) (1 + sin)( |
| − |
| ) |
| | cos | | cos | |
14 maj 18:15
14 maj 18:23
Blee:
a co to jest 'cos' i 'sin'
14 maj 18:23
Heniek: sinα
cosα
14 maj 18:31
KWR: a) =0
b) sinα(cos2α+sin2α)= sinα
14 maj 22:36
jc: Jak mam wybierać, to wolę cos i sin od cosa i sina (takich funkcji nie znam).
14 maj 22:39
KWR: jak zwykle
14 maj 22:40
Ice Tea: | | (1+sinα)(1−sinα) | | 1−sin2α | | cos2α | |
c) |
| = |
| = |
| = cosα |
| | cosα | | cosα | | cosα | |
15 maj 01:38
nikt _nie_robi_założeń:
15 maj 18:54