1 | ||
C) ( − | , ∞ ) | |
2 |
1 | ||
D) < − | , ∞ ) | |
2 |
a1 | ||
297 Wzór na sumę nieskończonego ciągu geometrycznego: S = | . Wzór jest prawdziwy, | |
1−q |
x | x−1+1 | 1 | ||||
W tym zadaniu zakładamy, że −1<x<1, wtedy S = | = | =−1+ | . | |||
1−x | 1−x | 1−x |
−1 | ||
Wtedy zbiorem wartości funkcji f(x) jest przedział ( | ;∞), odp.C | |
2 |
−1 | ||
jak zastał obliczony przedział ( | ; ∞ ) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |