matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych
Karol:
a) sinα=0.7 b) tgα=5
26 kwi 23:31
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/450.html
26 kwi 23:34
Krzysiek60:
Sinus jest dodatni w 1 i w ćwiartce Tangens w 1 i 3 cwiarte uklanu XOY
26 kwi 23:47
ZKZ:
b) tg=5
5
5
sinα=
= ±
√
1+25
√
26
1
1
cosα=
= ±
√
1+25
√
26
1
ctgα=
5
27 kwi 09:01
ZKZ:
a) sinα=0,7
sinα
0,7
7
tgα=
=
=±
√
1−sin
2
α
√
0,51
√
51
√
51
cosα= ±
10
√
51
ctgα= ±
7
27 kwi 09:10
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick