matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pod jakim kątem nachylona jest prosta o podanym równaniu do osi OX?
Franek:
a)
√
3
x+3 b) 3x+2y+4=0 c) y=−14x+10
26 kwi 23:28
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1212.html
26 kwi 23:31
Krzysiek60:
A α=60
o
27 kwi 00:05
iteRacj@:
Franek
w punkcie a) coś zgubił z zapisu jak niedużo zgubił
, to prosta będzie nachylona do osi OX pod kątem 90
o
27 kwi 00:20