m+2 | ||
Wiedząc,że log324=m wykaż,że log1636= | ||
2(m−1) |
3log36 | 3log3(3•2) | 3(1+log32) | ||||
log1636=log1662= | = | = | ||||
log316 | log324 | 4log32 |
2log36 | 2(1+log32) | 1+(m−1)/3 | 3+m−1 | ||||
= | = | = | |||||
log316 | 4log32 | 2(m−1)/3 | 2(m−1) |
m−1 | ||
log32= | ||
3 |
log3(9*4) | 2+2log32 | 1+log32 | ||||
log1636= | = | = | ||||
log316 | 4log32 | 2log32 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |