matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Portki:
2
x
+2
x−1
+2
x−2
+...=2*
√
8−2
x+1
19 kwi 21:33
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/297.html
2•2
x
=2•
√
8−2
x+1
(2
x
)
2
=8−2•2
x
i delta
19 kwi 21:48