szereg
Kot Felix: Jak rozpisać taki szereg?
słownie: od i=n+1 do 2n
17 kwi 21:28
Adamm:
= H2n − Hn
17 kwi 21:28
Kot Felix: co to jest?
nic mi to nie mówi
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
to będzie coś takiego? |
| + |
| + |
| +...+ |
| ? |
| | n+1 | | n+2 | | n+3 | | 2n | |
17 kwi 21:31
17 kwi 21:32
R95: Adamm nie możesz mu wytłumaczyć tylko odsyłasz i to ironiczne "może się czegoś nauczysz"?
ŻENADA
17 kwi 21:34
Kot Felix: ale ja muszę to zapisać za pomocą sumy
17 kwi 21:35
R95: On nie umie tego zrobić
17 kwi 21:36
Adamm:
R95, żenada to są te toksyczne odpowiedzi
Kot Felix, to już jest zapisane jako suma
17 kwi 21:36
R95: Adamm, a ciągle siedzenie na tym forum nie jest toksyczne?
17 kwi 21:37
Adamm:
nie siedzę tutaj ciągle, poza tym, widzę że nie znasz tego słowa
W każdym razie nie siedzę tutaj żeby prowadzić z tobą dyskusje
Jeśli chcesz z kimś pogadać, to są do tego specjalne miejsca
To jest forum MATEMATYCZNE
17 kwi 21:39
Kot Felix: forumowicze nie ma po co się kłócić,
17 kwi 21:39
R95: Wyjdź na dwór, po co masz psuć wzrok?
17 kwi 21:40
Kot Felix: Przeczytałem tamten temat, czyli
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| +...+ |
| + |
| + |
| +...+ |
| −( |
| + |
| +...+ |
| )= |
| 1 | | 2 | | n | | n+1 | | n+2 | | 2n | | 1 | | 2 | | n | |
dobrze Adamm?
17 kwi 21:43
Adamm:
To są dwa różne zapisy tej samej sumy
tak, zapis z "kropkami" jest właśnie taki jak teraz napisałeś
17 kwi 21:45
Kot Felix: dzięki wielkie.
17 kwi 21:48