matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Ziela:
Miejscem zerowym funkcji f(x)=9x
2
−1 sa liczby A. −3 i 3 B. −1 i 9 C. −
1
3
D. 0 i −
1
9
4 kwi 23:45
aniabb:
−1/3 oraz 1/3
4 kwi 23:49
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
4 kwi 23:53
Eta:
9x
2
−1=0 (3x+1)(3x−1)=0 x= −1/3 v x= 1/3
4 kwi 23:56
Ziela:
Dziekuje !
4 kwi 23:58