1 kwi 14:28
Janek191:
f ↗ w przedziałach: < −4, −1 > , ( − 1, 2>
reszta ok
1 kwi 14:43
QWERTY: Doświadczenie polega na czterokrotnym rzucie monetą.Jakie jest prawdopodobieństwo, ze co
najmniej 2 razy otrzymamy reszkę.
|Ω|=16
A−co najmniej 2 razy otrzymamy reszkę.
A={RROO RRRO RRRR}
RORO RORR
ROOR RROR
OORR ORRR
|A|=9
Dobrze
1 kwi 15:40
Cbek: Jeszcze
OROR
ORRO
1 kwi 17:40
1 kwi 17:58
Kacpi496: Już robię.
1 kwi 18:04
Kacpi496: 1. Robisz rysunek.
2. Skoro dana jest długość przekątnej granastosłupa i tangens możesz policzyć przekątną
podstawy i wysokość. Z trójkąta prostokątnego który tam będzie : (√7x)2 + (5x)2 =
(8√2)2
3. Obliczasz długość krawędzi podstawy 10=a√2
4. Liczysz pole powierzchni bocznej
1 kwi 18:09
QWERTY: czemu dodaje się x na końcu liczb z tg
Dzięki za pomoc
1 kwi 18:29
1 kwi 19:32
Kacpi496: Gdybyś nie dodał x, to przyjąłbyś, że boki równają się √7 i 5 co jest nieprawdą.
1 kwi 19:41
1 kwi 19:44
Kacpi496: Zadanka, które wysyłasz są z jakiegoś próbnego arkusza maturalnego wydawnictwa Oficyna
Edukacyjna ?
1 kwi 19:46