Rozwiąż
ana: (√5−√3)2−(√5+√3)2
8 lut 17:36
Geding: (√5−√3)2−(√5+√3)2 = √22−√82 = 2 − 8 = −6
8 lut 18:22
Madzia: coo

?
8 lut 18:41
ana: mozecie mi to rozpisać tak troche jaśniej, proszę
8 lut 18:42
Madzia: a2−b2=(a−b)(a+b)
albo
(a−b)2=a2−2ab+b2
(a+b)2=a2+2ab+b2
8 lut 18:43
ana: tak ja to wiem, tylko, że ja nie rozumiem tych pierwiastków i dlatego chciałabym rozwiązanie
8 lut 18:44
Madzia: ok juz pisze
8 lut 18:44
pomocy pilne na jutro: który przykład jest równaniem oznaczonym które nieoznaczony a który sprzeczny
a 6y−2x=9
3y=x−6
b. 2y=x
x− 0.5 = 0
c. 2y+x = 3
y−1.5 =0.5x
8 lut 18:45
8 lut 18:46
Madzia: (√5−√3)
2−(√5+√3)
2 =(5−2
√15+3)−(5+2
√15+3) i wystarczy teraz opuscic nawiasy
8 lut 18:48
ana: dziękuje
8 lut 18:48
pomocy pilne na jutro: pomozecie mi madzia zosia
który przykład jest równaniem oznaczonym które nieoznaczony a który sprzeczny
a 6y−2x=9
3y=x−6
b. 2y=x
x− 0.5 = 0
c. 2y+x = 3
y−1.5 =0.5x
8 lut 18:48
Geding: (√5−√3)2−(√5+√3)2 = √22−√82 = 2 − 8 = −6
√5−32 − √5+32 = −6
8 lut 18:49
maniek: Geding od kiedy wykonuje się tak działania pod pierwistkiem. To jest głupia głupota

!
8 lut 18:52
Madzia: widze juz druga pomoc Gedinga z błędami

z pełnym szacunkiem: lepiej nie pomagaj
8 lut 19:15
pomocy pilne na jutro: maniek madzia zerknijcie który przykład jest równaniem oznaczonym które nieoznaczony a który
sprzeczny
a 6y−2x=9
3y=x−6
b. 2y=x
x− 0.5 = 0
c. 2y+x = 3
y−1.5 =0.5x
opiszczie jak mozecie jak to wychodzi
8 lut 19:24
8 lut 19:27