matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowod, trygonometria
bonifacyy:
https://matematykaszkolna.pl/forum/319953.html
Moze ktos to w inny sposob wyjasnic po kolei bo za bardzo nie wiem skad sie co bierze
30 mar 11:34
Jerzy:
Wykorzystano raptem trzy wzory: sin2x = 2sinxcosx
cosx
ctgx =
sinx
sin
2
x + cos
2
x = 1
30 mar 11:46
pabloo:
ta jedynka w ktorym momencie
30 mar 11:47
Jerzy:
1 − cos
2
x = sin
2
x
30 mar 12:13