dwumian newtona
pro: Oblicz
jak to obliczyć? jeśli nie ma silni z ułamków
26 mar 21:25
26 mar 21:37
26 mar 21:38
Pytający:
26 mar 21:39
Mila:
Uogólniony
symbol Newtona:
| | z−n+k | | z*(z−1)*(z−2)*...(z−n+1) | |
=∏(k=1 do n) |
| = |
| |
| | k | | k! | |
| | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| *( |
| −1)*( |
| −2)*( |
| −3) | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | | |
= |
| = |
| = |
| | 4! | | 1*2*3*4 | |
26 mar 21:49
pro: | | 12(12−1)*(12−2) | |
= |
| tak? |
| | 3! | |
26 mar 22:03
Mila:
Zgadza się.
No widzisz i już umiesz, policz do końca.
26 mar 22:13
pro: a czy ten podpunkt dobrze zrobilem?
| | | | −7*(−7+1)*(−7+2)*(−7+3) | | −5*(−5+1) | |
+ | = |
| + |
| =35+10=45 |
| | | 4! | | 2! | |
?
26 mar 22:13
26 mar 22:22
Mila:
Zamieniłeś odejmowanie na dodawanie. Tak jak,
jc trzeba.
26 mar 22:28
areczek: Mila Pomożesz z zadaniem? Ty potrafisz wszystko
26 mar 22:30