matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prostokąt
Miss1011:
Przekątne prostokąta ABCD o polu 33 1/3 są zawarte w prostych o równaniach y = (p+2)x − q i y=(q−5)x+2p. Ponadto prosta y=0 jest osią symetrii tego prostokąta. Oblicz obwód tego prostokąta.
26 mar 17:30
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/forum/372503.html
27 mar 01:51