Trójkąty i okręgi
Jagoda: W trójkącie ABC dane są kąt ABC =120 stpopni, AC = 6, BC = 3. Dwusieczna kąta ACB przecina bok
AB w punkcie D. Odcinek CD ma długość 2.
Jaki jest związek między promieniami: okręgu opisanego na trójkącie ABC I okręgu opisanego na
trójkącie DBC? Odpowiedź uzasadnij.
25 mar 10:22
Jagoda: Proszę o pomoc

25 mar 12:44
b&c:
Popraw treść zadania .........
25 mar 13:23
an: to jest dokładna treść
25 mar 13:24
Jagoda: Treść jest poprawna.
25 mar 13:26
b&c:

trójkąt BCD −− nie istnieje ( na przeciw największego kąta znajduje się najdłuższy bok
2>3 sprzeczność
25 mar 13:39
25 mar 13:52