matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
dasa:
Dla jakiej wartości parametru m prosta y+x=m jest styczna do okręgu o równaniu (x−1)
2
+ (y+1)
2
= 2?
20 mar 00:24
aniabb:
dla m=2 lub m=−2
20 mar 00:36
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
|−1+1−m|
=
√
2
√
2
zatem jak wyżej
20 mar 00:51