matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
sarak:
obl;icz, nie mam bladego pojęcia jak za to się zabrać
1
2log
1/2
√
3
+ log
1/2
5
3
19 mar 20:44
Maciess:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
Znasz te własności? To zadanie jest bardzo schematyczne
19 mar 20:46
Maciess:
log
1
2
√
3
2
+log
1
2
(
16
3
)= =log
1
2
3+log
1
2
(
16
3
)= =log
1
2
(
16
3
*3)=log
1
2
16 = −4
19 mar 20:49