matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodna
Biolog:
Oblicz pochodna
3x
2
+6x
f(x) =
7−4x
14 mar 23:02
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
ostatni wzorek
14 mar 23:06
the foxi:
f
f'g−fg'
[
]'=
g
g
2
f=3x
2
+6x g=7−4x
14 mar 23:08