prawdo
Kamil: Cześć, czy ktoś zna się na tym forum na takich rzeczach bardziej statystycznych jak:
zmienna losowa dyskretna, dystrybuanta itp?
11 mar 19:21
Benny: Zarzuć zadanko to się okaże.
11 mar 19:45
Kamil: | | 1 | |
Prawdopodobieństwo, że statystyczny student nie jest przygotowany do ćwiczeń wynosi |
| . |
| | 3 | |
Prowadzący ćwiczenia wybiera przypadkowo cztery osoby. Znaleźć rozkład i dystrybuantę liczby
nieprzygotowanych do ćwiczeń studentów.
Obliczyć P(X = 3), P(X < 2).
wiem jak znaleźć dystrybuantę i te P(X = 3), P(X < 2), tylko jak wyliczyć że np wszyscy są
przygotowani, albo że tylko 1 student jest nieprzygotowany?
11 mar 19:52
Kamil: czy to będzie tak, że
| | 2 | |
P−stwo wyboru przygotowanego studenta = |
| |
| | 3 | |
| | 1 | |
P−stwo −//− nieprzygotowanego studenta = |
| |
| | 3 | |
x
i− ilość nieprzygotowanych studentów
p
i− p−stwo
x
i=0
x
i=1
x
i=2
x
i=3
x
i=4
11 mar 20:13
Kamil:
11 mar 20:13
11 mar 22:59
Kamil: aa tak zapomniałem, dzięki
11 mar 23:01